29 Mart 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

“DEDAŞ’IN BU YAPTIĞI GAYRETULLAH’A DOKUNMAK DEĞİLDE NEDİR…?!”

“BU GAYRETULLAH’A DOKUNMAK DEĞİLDE NEDİR…?!”
Günlerdir Cizre’nin çeşitli mahallelerinde 10’a yakın “Allah’ın evi olan” Camilerin Elektriği Dedaş tarafından kesilmiş durumda. Basın ve Cizre’deki yayın yapan kıymetli Sosyal medya sayfaları ve Bazı ahlaklı siyasetçiler bas bas haykırıcasına, bu rezalete son verilsin, bari camilerin elektriğini verin Camilerin elektriği kesilmesin diye bağırır ama Yetkililerden ise çıt yok. Bıraktım karanlıkta ibadet etmeyi, daha acısı ise Cizre’nin Cehennem sıcaklığını bilmeyen yok. Asfalta yumurta bırak kendi kendine pişer o derece yani ve 50 Derece Cehennem Sıcaklığında, yaşlısı genci ile Cemaat, Allah’ın evinde İbadetini (huşu içinde değil) kan ter içinde yapmak durumundalar.! Bu bir trajedyadır bu bir komedyadır.! Dedaş’ın yaptığı bu eziyet, Cizre’ye, İslam’a, inanlara, cemaatül Müslümüne, bu Hükümete, siyasetçilere şehrin yöneticilerine Hakarettir, ayıptır, yazıktır günahtır. Bu Gayretullah’a dokumak değil de nedir…!
*
Yok hani sanırsın Cemaat İmamla beraber çete olmuş Camilerdeki elektriği Bitcoin yapmak için harcamışlar.(!)
*
Yaf kardeşim, kıymetli Dedaş yönetimi, nedir sizin bu halka eziyetiniz, zaten bize verdiğiniz elektriği en pahalı ödeyen Vilayetiz ve aynı zamanda mahallelerimize, sokaklarımıza caddelerimize kutular kurdunuz, belediyelerimizin yaptığı pırıl pırıl caddeleri deli deşik edip bir bir bozdunuz, kaldırımları kutularla işgal ettiniz.! Daha yen,, bu sene, haberlerde okuduk, “ülkenin değişik bölgelerinde “bir kararname ile,” zarar ettiğini söyleyen Dedaş gibi özel kuruluşlara milyarlarca ödenekte çıktı. İnancınızın eksik olduğunu söylemiyoruz. Ama ve bari Camilere verdiğiniz bu elektrik sadakanız olsun be EL İNSAF. Ahh yurdum insanı ahh..! Gülermisin, Ağlarmısın. İşin daha acısıda “halkı akşam pazarlarına gidin diye adeta dalga geçen bazı Diyanetçilerin 5 yıldızlı otellerde “İtibardan tasarruf etmeden” seminerler konferanslar düzenleyen Diyanetin “Cizre’de CAMİLERDE yaşanan bu rezil duruma müdahale etmemesidir.! ÇIT YOK YANİ…!
Hadi Dedaş’ı anladık diyelim, çünkü yarı özel bir kurum, kurumlara elektrik sattığını varsayalım, peki ya HÜKÜMETİN, DİYANETE AYIRDIĞI BÜTÇE KAÇ YÜZ MİLYAR YADA KATRİLYON TL? ÜSTELİK DİYANETE AYIRAN BU PARA DEMEKKİ YETMİYOR Kİ, YILIN ORTASINDA,YİNE EK BÜTÇE İLE YİNE BİLMEM KAÇ TRİLYON PARA DAHA İSTEYEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI NE YAPIYOR BU PARAYA? YAPILAN CAMİLERİ CEMAAT VERECEKSE, YAPILAN MİNARELER KONU KOMŞUDAN İŞ ADAMLARINDAN TEMİN EDİLECEKSE, KURAN KURSLARI ÖĞRETİCİLERİNİN MAAŞLARINI HALK EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİ VERİYORSA, CAMİLERDE GÖREV YAPAN İMAMLARIN PARASINI DİYANETTEN AYRI DEVLET VERİYORSA? NEREYE GİDİYOR BU KATRİLYONLAR?
YANİ ASIL MESELE GAYRETULLAHI KULLANANLARDIR”GAYRETULLAHA DOKUNANLAR DESEK HAKSIZMIYIZ?
BENCE DEDAŞ HAKLI? SANIRIM BURADA ŞAİR”DEDAŞ” DİYORKİ, HAKKINIZI ARAYAIN KARDEŞİM…(!) ANLAYANA…!
YAŞASIN CEHALET…(!)
*
Yazıyı Daha Fazla Uzatmadan Diyorum ki Değerli, Seçilmişlerimize Atanmışlarımıza, Yetkililerimize” Allah İçin Konuşun Elektriği Kesilen Camilerde Cizre’nin 50 Derece Cehennem Sıcaklığında “Cemaatül müsliminin inananların”İbadet Yapmak Zorunda Bırakılması
”GAHRETTULAH’A DOKUNMAK DEĞİLDE NEDİR…:!”
Sevgi Ve Barışla Kalınız…
Dündar Sansur…

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.