29 Mart 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

Davutoğlu Hakkari’den seslendi: Gençlerin yeri dağlar değil, Meclis’tir

Davutoğlu Hakkari’den seslendi: Gençlerin yeri dağlar değil, Meclis’tir

Davutoğlu: Bu bölgeyi insanların kaçtığı, göçün yaygınlaştığı bir bölge olmaktan çıkaracağız. ‘Türkiye’nin İsviçresi’ olacağı bir vilayet yapacağız Hakkari’yi.

 

Hakkari’de kanaat önderleri ile bir araya geldiği buluşma sonrası konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Halkımız 90’lı yılların aktörlerine teslim olmuş AK Partiyle HDP arasına sıkıştırılmak isteniyor. Biz bu kıskacı kıracağız. Ne kayyum ne KCK, sadece demokrasi. Gençlerin yeri dağlar değil, Meclis’tir” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, kanaat önderleri ile bir araya geldiği buluşma sonrası açıklamalarda bulundu.

‘KÜRTLER BİR SORUNUN ADI DEĞİL, MAĞDURUDUR’

“Kürtler bir sorunun adı değildir, bir sorunun mağdurudur” diyen Davutoğlu, her vatandaşın eşit şekilde yaşaması için zorlu bir yola çıktıklarını ve iktidara geldiklerinde bütün bu baskıların kalkacağını söyledi.

‘90’LI YILLARIN AKTÖRLERİNDEN BAHÇELİ GERİ GELDİ’

Davutoğlu, kendisinin başbakanlıktan ayrıldıktan sonra 90’lı yılların bütün aktörlerinin geri döndüğünün altını çizerek, “28 Şubat’ın koalisyon ortağı Bahçeli tekrar geldi ve kısıtlayıcı her türlü şeyi bu ülkeye egemen kılmaya başladı. Sedat Peker’in videolarıyla ortaya çıkan bütün aktörler geri geldi” diye konuştu.

‘NE KAYYUM NE KCK’

Davutoğlu, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Halkımız 90’lı yılların aktörlerine teslim olmuş AK Partiyle HDP arasına sıkıştırılmak isteniyor. Biz bu kıskacı kıracağız. Ne kayyum ne KCK, sadece demokrasi.

‘GENÇLERİN YERİ DAĞLAR DEĞİL, MECLİS’

Karar gazetesinin aktardığı habere göre “Biz tekleştirmeye gelmiyoruz, biz birleştirmeye geliyoruz” diyen Davutoğlu, devamında şunları söyledi: “Biz buradaki gençleri Meclis’e taşımaya geldik. Gençlerin yeri dağlar değil, Meclis’tir. Sizleri KCK ile kayyum arasına sıkışmaktan kurtaracağız. Başbakan iken net tavır koyup kayyuma izin vermedim. KCK’ya da karşı çıktım. Ne kayyuma ne KCK’ya muhtaç olacaksınız. Biz sınırların ötesindeki Kürt kardeşlerimizi kendimizden ayrı düşünmedik. Biz emperyalistlerin çizdiği bu sınırları duvar gibi görmeyeceğiz.”

‘HAKKARİ’Yİ ‘TÜRKİYE’NİN İSVİÇRESİ’ YAPACAĞIZ’

“Kürt sorunu dahil her bir sorunun halkla birlikte çözüleceğine inanıyoruz. Bu bölgeyi insanların kaçtığı, göçün yaygınlaştığı bir bölge olmaktan çıkaracağız. Bu dağları tekrar hayvancılığın merkezi kılacağız. ‘Türkiye’nin İsviçresi’ olacağı bir vilayet yapacağız Hakkari’yi.”

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.