20 Nisan 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

Daib Yönetim Kurulu Üyesi Başkan Taşkın’dan Açıklama

ANKARA’DA HABUR MASAYA YATIRILDI.
Habur sınır kapısında yaşanan sıkıntılar, en üst düzeyde Ankara’da masaya yatırıldı.
Ankara’ya çıkarma yapan heyet, Habur ile ilgili Yapılan toplantıda hazırlanan raporları Ticaret, İçişleri, Dışişleri, Sağlık, Ulaştırma Bakan Yardımcılarına ilettiler.

DAİB Yön . Bşk. Yrd. Sn. Süleyman Çağlı, Yön. Kur. Üyeleri Şebap Taşkın, Zeki Kuba ve Mehmet Taşkın’da sabah saatlerinde Ankara’da düzenlenen toplantıya katılarak gerekli mercilere şoför esnafının sorunlarını görsel ve yazımsal olarak ilettiler.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan, Daib Yönetim kurulu üyesi Şebap Taşkın, yaptığı açıklamada, Daib Başkan yardımcımız Süleyman Çağlı Yönetim kurulu üyesi, Zeki Kuba ve Mehmet Taşkın ile “Ankara’da” birlikte katıldığımız toplantının sonuç bildirgesi önümüzdeki günlerde, ilgili Bakanlıklar ve yetkililerin ortak bir açıklaması ile halka ve basına açıklanacaktır, lütfen her kafadan bir ses çıkmasın. Ortalıkta bilgi kirliği kafaların karışmasına neden olmakta. Bizler, DAİB Başkanımız Ethem bey, Başkan Yardımcımız Süleyman bey ve diğer üyelerimiz ile her şekilde olayın takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz. dedi.

Konu ile ilgili DAİB Yönetimimizin Yaptığı Açıklama Aynen Şöyledir….

Koronavirüs salgınının ülkemiz ihracatına etkilerini değerlendirmek üzere Ticaret, İçişleri, Dışişleri, Sağlık, Ulaştırma Bakan Yardımcılarımızın katılımlarıyla gerçekleştirilen ortak toplantıya Birliğimiz adına Yön. Kur. Bşk. Yrd. Süleyman Çağlı ve Yönetim Kurulu Üyeleri Zeki Kuba, Şebap Taşkın ve Mehmet Taşkın katılım sağlayarak Irak ve İran’a açılan gümrük kapılarında ihracatın kesintiye uğramadan devam edebilmesine yönelik sorunları ve önerileri paylaştılar.

Irak ve İran’a açılan gümrük kapılarımızda, gerekli sağlık tedbirlerinin alındığı güvenli tampon bölgelerin oluşturulması, tırlarımızın bu bölgelerde yüklerini boşaltarak geri dönmeleri ve diğer ülke tırlarının yükleri ülke içlerine taşımaları uygulamasına geçilmesinin ihracatı hızlandıracağı önerisi Bakanlık yetkilileriyle paylaşıldı.

DAİB Yönetim Kurulu Başkanımız Ethem Tanrıver ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz Ticaret Bakanlığımız ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile sürekli temas halinde olup, bu süreçte Bakanlıklarımızca alınacak kararlardan ve gelişmelerden ihracatçılarımız hızlıca haberdar edilecektir.. dedi

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.