25 Nisan 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

DAİB ŞAMPİYONLARA ÖDÜL VERDİ. CİZRE VE SİLOPİ ŞUBE AÇILIŞLARINI YAPTI

DAİB Yönetim Kurulu Başkan Yrd Sayın Süleyman Çağlı Şahsi Hesabından 2019 ihracatin yıldızları ödül töreni Nedeniyle Bir Paylaşım Yaptı

2019 İHRACATIN YILDIZLARI ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ VE DAİB CİZRE -SİLOPİ İRTİBAT BÜROLARININ AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ

Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği üzerinden 2019 yılında en fazla ihracat yapan firmalara yönelik olarak Divan Cizre Hotel Konferans Salonunda düzenlenen törene Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Şırnak Milletvekili Rizgin Birlik Şırnak Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet YILMAZ, DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Tanrıver, DAİB Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda sanayici ve ihracatçı ile resmi kurum yöneticisi katıldı

İhracatın Yıldızları Ödül Törenimiz yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Törende, Doğu Anadolu İhracatçı Birlikleri’nden en fazla ihracat yapan 25 firma ödüllendirildi.

Bölgemizin ve şehrimizin gelecekte marka şehir ve ihracat üssü olması için yaptığımız çalışmalarımız meyvelerini vermeye başladı.Bu anlamda ihracatçılarımızı teşvik amacıyla düzenlediğimiz bu ödül törenimize teşrif eden Başta Şırnak Valimiz Sayın Ali Hamza PEHLİVAN,Şırnak Milletvekilimiz Sayın Rızgin BİRLİK,Cizre Kaymakammız DR Sayın Davut SİNANOĞLU,Silopi Kaymakamız Sayın DR SEZER IŞIKTAŞ ŞIRNAK Cumhuriyet BAŞSAVCISI SAYIN MEHMET YILMAZ ŞIRNAK İL ALAY komutanı SAYIN TAMER BİLİCAN ŞIRNAK İLEMNİYET MÜDÜRÜ SAYIN MUSTAFA EMRE BAŞBUĞ TİM Başkanımız Sayın İsmail GÜLLE şahsında tüm misafirlerimize şükranlarımızı sunuyorum.

Ayrıca Cizre ve Silopi’de ihracatçılarımıza daha iyi hizmet vermek amacıyla açılan DAİB irtibat bürolarının açılması noktasında desteklerini bizden esirgemeyen TİM Başkanımız Sayın İsmail GÜLLE’ye ve DAİB Başkanımız Sayın Ethem TANRIVER’e teşekkür ediyoruz.

Faaliyete geçen bu irtibat büroları ile çok daha firmaya doğrudan ulaşarak ihracat için gerekli tüm bilgi ve belge olanakları ihracatçılarımızın hizmetine sunulmuştur.

Bu irtibat ofislerimiz sayesinde firmalarımızın ihracata yönelmelerinin avantajları konusunda farkındalıklarının artmasıda sağlanacaktır.

Bu anlamda her zaman ihracatçılarımızın ve iş dünyamızın yanında yer alacağımızı beyan ediyoruz.

Sayın TİM Başkanımız ve DAİB Başkanımızla Habur gümrük kapısında gümrük yetkilileri ile yaptığımız görüşmelerde yaşanan sorun ve çözüm önerilerimizi dile getirerek düşüncelerimizi ilettik.

Ayrıca TİM Başkanımız Sayın İsmail GÜLLE’ye ihracatmızla ilgili genel bir bilgilendirme yaparak,
Ülkemiz ile Irak arasında derin ticari ve ekonomik ilişkiler mevcuttur. 2011 yılında ihracat pazarlarımız arasında Almanya’nın ardında ikinci sıraya yükselmiş ve 2011-2014 döneminde ikinci sıradaki yerini korumuştur. Irak’a gerçekleştirilen ihracat 2013 yılında yaklaşık 12 milyar dolarla en yüksek seviyesine ulaşmıştır.Enson Ülke olarak Irak’a 2019 yılı verilerine göre 7-8 milyar $ ihracat yapıyoruz

Ülkemiz açısından önemli bir ticari partner olmasının yanında, Yakın Pazar özelliği: bölgemize yakın Pazar olması açısından Irak bizim için çok önemli. Ülkemizin coğrafi konumu da diğer ülkelerle rekabet açısından, ülkemizi avantajlı duruma getirmektedir.Bu anlamda daha verimli olabilmemiz için gerek ticaret heyetleri, gerek fuar katılımları ile bu dönemde ihracatçılarımıza desteklerimizin artarak devam etmesi gerektiğini dile getirdik

Ayrıca ihracatçılarımıza göreve geldikleri günden bu yana desteklerini esirgemeyen başta Sayın valimize,Gümrük müdürlerimize ve gümrük yetkililerimize şükranlarımızı arz ediyoruz.

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.