19 Eylül 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

Cudi ve Gabar Dağlarındaki ağaç kesimlerine karşı ortak açıklama

Cudi ve Gabar Dağlarındaki ağaç kesimlerine karşı ortak açıklama

 

Mezopotamya Ekoloji Hareketi öncülüğünde Şırnak’ta yaşanan doğa ve ağaç kesimlerine karşı kitlesel açıklama gerçekleştirildi.

Mezopotamya Ekoloji Hareketi öncülüğünde Şırnak Cudi ve Gabar Dağlarında son zamanlarda ağaç kesimlerine karşı bir açıklama yaptı. Mezopotamya Ekoloji Hareketi’nin öncülüğünde yapılan etkinliğe, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Şırnak il ve ilçe yöneticileri, Şırnak Milletvekili M. Zeki İrmez, Diyarbakır, Mardin ve Şırnak’taki ekoloji dernekleri, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) ile İnsan Hakları Derneği (İHD) Şırnak Şubesi yöneticileri ve çok sayıda kişi katıldı.

Şırnak Ekoloji Derneği Sözcüsü Adnan Şenbayram’ın yaptığı açıklamada, ekolojistler doğa ve toplumu savunma kararlılıklarını dile getirdi. Şenbayram, “Organize suç ve kırım gerçekleştirilmektedir” ifadesiyle, AKP-MHP döneminde artan ekolojik ve savaş suçlarına dikkat çekti. Orman yangınları, ağaç katliamları ve maden açma faaliyetlerinin bilinçli bir tahribat politikası olduğunu vurguladı.

Açıklama, Akbelen ve Kazdağları direnişlerinin Cudi direnişiyle birleştiği mesajıyla sona erdi.

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.