8 Eylül 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

Cudi Dağı’nda Anadolu Parsı ile Sırtlanların kavgası

Cudi Dağı’nda Anadolu Parsı ile Sırtlanların kavgası

Şırnak’ın Silopi ilçesi tarafına bakan Cudi Dağı’nda termal kameralar tarafından Anadolu Parsı ve sırtlanların kavgası kaydedildi.

Silopi Kaymakamı Cihat Koç sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yaptı. Kaymakam Koç’un paylaşım yaptığı videoda Silopi ilçesi Cudi Dağı bölgesinde daha önce hiçbir objektife yakalanmayan, nesli tehlike altına olup koruma altına alınan Anadolu parsı ve sırtlan karşı karşıya geldi. O anlar, termal kameraya yansıdı. Termal kameralara yansıyan görüntülerde, Anadolu Parsı, yüksek kayalıklara çıkıp sırtlanlara saldırı hazırlığı içerisine girdiği ve sırtlanlarında Anadolu Parsı’na baktığı görülüyor. Başka bir görüntüde ise, yine nesli tehlikede olan ve koruma altında olan su samurlarının neşeli görüntüleri görülüyor.
Kaymakam Koç’un sosyal medya hesabı üzerinden “Bir yanda ülkemizde bugüne kadar aynı karede hiç görüntülenmemiş olan Anadolu Parsı ve sırtlan arasında yaşanan gergin anlar, diğer yanda su samurlarının neşeli oyunları. Cudi dağının Silopi’ye bakan yamaçlarında kameralara takılanlar… #Silopi” notu ile paylaştığı video kısa süre içinde büyük beğeni kazandı.

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.