25 Nisan 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

“COĞRAFYA KADERDİR…!”

“COĞRAFYA KADERDİR…!”
1998 yılında başladım basın mesleğine. 24 yıllık gazetecilik mesleğimde en çok yazdığım konular, Yol-Su Elektrik ve Doğamızı insanımızı zehirleyen Termik santraller, sağlık sorunları eğitim sorunları ve Kürt sorunu..!,
*
24 yıllık zaman zarfı içinde On binlerce haber, binlerce köşe yazısı yazdım..
Yıl 2022. Aradan geçen 24 yıl ve hala Şehr-i Şırnak’ta YOL-SU ELEKTRİK sorununu Konuşuyoruz. Hala Şırnak merkezde musluklardan çamur akmakta, yada merkez ve ilçelerde bir çok mahalleye su verilmez ya günlerce su yok. Hala Şırnak merkez, ilçe belde ve köylerde günlerce elektrik olmaz, birçok mahallelerde insanlar karanlıkta kalır geceler boyu ”onlarca köy okullarına elektrik verilmez, çocuklar karanlıkta çağ dışı koşullarda eğitim görür”Sağlık, eğitim, Termik santral ve Kürt meselesi ise malumunuzdur vs…(!)
**
Ancak, objektif ve tarafsız bir gözlemle 24 yıllık basın mesleğinde gördüğüm net şu; “ istikrarlı bir şekilde bu şehirlerde amacına ulaşan ve her şeyin yolunda gittiği tek şey YOL-SUZLUK.!Nokta..!”
Varın ADALETSİZLİĞİ-EŞİTSİZLİĞİ-TORPİLİ VE GARİBAN HALKIN SIRTINDAN ALÇAKÇA SAĞLANAN-ENVAİ ÇEŞİT RANTIDA SİZ KOYUN ÜSTÜNE..!
Yolda kalanlara selam olsun..(!)
**
Birde aramıza katılan yeni yeni görgüsüz zenginler..!
Yaşamları boyunca Toltsoy’u, Yaşar Kemal’ı, Sokrat’ı, Spinoza’yı, Maksim Gorki’yi, Alfer Adrer’i, Ali Şeriati’yi, Puşkin’i, Bokoski’yi “bırakın okumayı” bu isimleri söylediğinizde” acaba bir yemek çeşidimi diye bilenler tarafından yönetilmektir kaderiniz değil seçiminizdir…! ve kurban sizsiniz! yakınmaya gerek yok.! EGOLARI İLE SİZİ YÖNETMEKTEN BAŞKA SEÇİMLERİ Mİ VARDI BU PİRİMAT BAKIŞLI KARDAŞLARIMIZIN..! NE YANİ NE BEKLİYORDUK…(!)
İRONİNİZ SİZSİNİZ BEYLER…!
**
Siz Yurdum İnsanı Uzun Yazı Sevmediğinizden Dolayı Kısa Yazdım Okumanız İçin..! Yoksa Yazı Çoook Uzun Yazıya Gebeydi Vs..
**
Hasıle Kelam İbn-İ Halbun’un Dediği Gibi Çoğrafya Kaderdir Ve İnsanlar Kendi Seçimlerinin Kurbanıdırlar Diye Üstünü Getirir Şair..!
Yani kimse kenara çekilmesin, bu tabloda hepimizin fırça darbeleri mevcuttur…(!) dostlarım, yurdumun insanları;”Yarattığımız bu muhteşem tablo ile ne kadar övünsek azdır…(!)”
Böyle Başa Böyle Tarak..!
**
Sevgi ve barışla Kalınız..
haber portalları sitelerinin imtiyaz sahibi
Dündar SANSUR…

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.