24 Nisan 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

BURASI SİLOPİ, SOSYAL MESAFE YERLERDE SÜRÜNÜYOR

Dünyayı etkisine alan Koronavirüs COVID-19 pandemisi ile mücadele kapsamında alınan bir sürü tedbirin Şırnak il’i genelinde vatandaşlar tarafından uygulanmadığı ve dışarıda maske kullanımının çok az olduğu,sosyal mesefenin  ise hiç dikkate alınmadığı görüldü.

Koronavirüsle mücadelede şehirler, kendi şartlarına göre tedbirler alıyor. Salgına karşı mücadelede sosyal mesafe kuralıyla birlikte en önemli tedbir uygulamalarından biri olarak öne çıkan maske kullanımı, birçok ilde zorunlu hale getirilirken Şırnak genelinde maske kullananların sayısı yok denecek kadar az olduğu görülmektedir.

arşiv

Koronavirüse (Covid-19) karşı mücadelede “Kontrollü Sosyal Hayat” sürecinde pazar yerleri, marketler, toplu ulaşım araçları, taksiler ile tekrar hizmet vermeye başlayan kuaförler ve berberlerde zorunlu olan maske kullanımı, bazı illerde hıfzıssıhha kurulları tarafından sokağa çıkıldığında da mecburi tutuluyor.

Bu kapsamda, Amasya, Isparta, Şanlıurfa, Eskişehir, Konya, Sakarya, Kayseri, Burdur, Siirt, Kırklareli, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, Bartın, Denizli, Düzce, Kastamonu, Muğla, Marmaris, Kahramanmaraş, Uşak, Karabük’te maske takmak zorunlu hale getirildi.

Maskesiz sokağa çıkmanın yasaklandığı bu illerin yanı sıra, Tunceli, Gaziantep, İzmir, Adana, Trabzon, Rize, Kırıkkale ve Ordu gibi kentlerde de insan yoğunluğunun oluştuğu bazı cadde ve çarşılara maskesiz girilmesi yasaklandı.

Duyarlı vatandaşların temennisi, şehir genelinde maske takılma zorunluluğu olmazsa da kalabalık olan cadde ve belirli yerlerde maske kullanımının zorunlu hale getirilmesidir.

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.