16 Eylül 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

Birleşik Krallık Elçilik Yetkilisi Benjamin Cooper, Şırnak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Mir’i Ziyaret Etti

Birleşik Krallık Elçilik Yetkilisi Benjamin Cooper, Şırnak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Mir’i Ziyaret Etti

Birleşik Krallık Ankara Büyükelçiliği Siyasi Birimler Görevlisi Benjamin Cooper, Şırnak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Mir’i ziyaret etti.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Şırnak’a gelen Cooper, ziyaret programı kapsamında Mir ile bir araya gelerek önemli konularda bilgi alışverişinde bulundu.

Cooper, Şırnak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mir ile yaptığı görüşmede, bölgenin gazetecilik faaliyetleri, basın özgürlüğü ve medyanın rolü hakkında görüş alışverişinde bulundu. Mir, Şırnak’taki gazetecilerin çalışmaları hakkında ve medya dünyasında yaşanan gelişmeler hakkında Cooper’a bilgi verdi.

Görüşme sırasında, yerel medyanın önemi ve gazetecilik mesleğinin geliştirilmesi konularında çeşitli fikirler paylaşıldı. Cooper, İngiltere’nin basın özgürlüğüne verdiği öneminden bahsetti.

Benjamin Cooper, Şırnak’ta gazetecilik faaliyetlerinin ve medya dünyasının durumu hakkında yakından bilgi edinmekten memnuniyet duyduğunu belirterek, “Gazetecilik, demokrasinin temel taşlarından biridir ve basın özgürlüğünün korunması her zaman önceliğimizdir” dedi.

Başkan İdris Mir de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bölgedeki gazeteciler olarak karşılaştığımız zorlukları ve ihtiyaçlarımızı dile getirme fırsatı bulduğumuz için mutluyuz. Bu tür ziyaretler, uluslararası işbirliğinin geliştirilmesi adına büyük önem taşıyor” ifadelerini kullandı.

 

 

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.