8 Eylül 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

“Bir Şırnak Rant Cumhuriyeti Klasiğimi…?!” BU YOLSUZ-LUK HİKAYESİ….!

“Bir Şırnak Rant Cumhuriyeti Klasiğimi…?!”
5 YIL ÖNCEKİ YAZIM..! BAŞKA SÖZÜM YOK…!
Yazı Çook Uzun Çünkü Sorunlusunuz…! beyler. Okumasanız da umurumda değil…! Ben sadece sıradan biri olarak sorunlarınızı risk alarak yazıyorum duyarlı bir vatandaş olarak vs…!
Şırnak Van Yolu-Cizre Silopi, Şırnak Siirt, Şırnak-Uludere Beytüşşebap ve diğer yol-suzluklarla ilgili tam 5 yıl önce demiştim yazmıştım…! İnanmayın yalan demiştim. GÜYA 5 YIL ÖNCE TEMMUZ AYINDA CİZRE- YOLU BİTECEKTİ.! Ne Oldu Bitti mi_ HAYIR… AYNI REZALET HALA DEVAM. ONARCA KAZA ÖLÜMLER VS…! Şimdi İse VAN-ŞIRNAK YOLU DURDU aldığımız duyumlara göre şimdilik 20 işçi çıkartmışlar-20 gün sonra şantiyeyi de de kapatacaklarmış…! Buyrun Markalı Kravatlı Sözde Şırnak Sevdalısı STK’lar Siyasiler, Hade Sıkıysa Gidin Tünelde Bir Basın Açıklaması Yapın Bu yol Neden Durdu diye ve tepkinizi koyun. Hani defalarca çaka sattınız ya “Van Şırnak yolu Şırnak’ı Şaha kaldıracak, Ekonomisine artı değer katacak, turizmi bile canlandıracak vs diye millete umut sattınız ya, buyurun şimdi ödenek yoksunluğundan duran bu Şırnak Van yolu için yiyorsa, samimi iseniz tepkinizi koyun ve ödenek çıkartın. Artık bu halkın sizin bilmem hangi bakanla yada kiminle çektiğiniz fotolarınızla ilgilenmiyor. karnı tok çektiğiniz süper markalı takım elbiseleriniz ile çekilen fotolarınıza. icraat istiyor halkınız icraaaaaat….! hatta komik ve trajik duruyor bol bol çektiğiniz fotolarınız vs..!
Ya Allah için bir şeyde tamamlansın bu memlekette, neden yarım kalıyor, Hastaneler”Silopi” Kaplıcakar, Etap Dışı Toki mağdurları, Yollar, Bölge Hastanesi O BİLMEM NELER..! BU SİZCE BİR KADER Mİ, KEDER Mİ? LANET Mİ? Anlamadım vs…!
2019 Yılında Yazdığım yazıyı kelimesine bile dokunmadan OLDUĞU GİBİ PAYLAŞIYORUM NE DEĞİŞTİ BU 5 YIL DA SİZ KARAR VERİN…! Bölge Hastanesine girmiyorum bile…(!)
*
5 YIL ÖNCE YAZDIĞIM YAZI…
‘’KÜLLÜ YALAN..!’
“BU BİR YOL-SOZLUK HİKAYESİ YAZISIDIR…!”
Cizre-Silopi Yolunu Temmuz Ayında Yapsınlar Bıyıklarını Kesmeyen Namerttir…!
KÜLLÜ YALAN….! SAKIN İNANMAYIN… DEMEDİ DEMEYİN..!”
Ben Sizlerin Kardeşi, 24 yıldır özelde Şırnak Genelde Bölge’de hiçbir Allah’ın kuluna, Güce,Zengine, Partiye Şirkete, Örgüte, Cemaate, yerel- genel iktidara güce eyvallahı olmadan, hak ve hakka olan inancına olan düstür ile, adı kimliği, dini, dil, rengi, aşireti önemli olmaksızın mazlumun yanında yer alan, kim olursa olsun fark eteksizin Zalime-zulmeden ağaya bege, karşı olmaya çaba gösteren ve onuru ile Gazetecilik-yazarlık yapmakta olan sıradan bir insan, Dündar Sansur olarak, derim ki, inanın bu 24 yıl içerisinde tam 100’den fazla Cizre-Silopi, Silopi-Habur, Şırnak-Van, Şırnak-Siirt,Şırnak Cizre, Cizre Midyat yolları bu yıl kesin bitecek müjde müjde müjde gibi haberler yaptık, ha bu ay bu yıl hepsi olacak bitecek diye ne çok yalan dolan haber yaptık, bizzat Bakanların, Vekillerin, Valilerin ağzından vs vs, aradan geçen onca seneye rağmen, hala geldiğimiz nokta, hiçbir yolda bir metre yol yapılmadığı gerçeğidir, ne Şırnak, Cizre, Tam yapıldı, ne Şırnak Van yolu yapıldı, ne Cizre Silopi yolu yapıldı, ne Silopi habur yolu yapıldı ne şerİhlerdeki yol rezaletini saymıyorum bile vs vs….
**
Kısaca yollar aynen rezalet, Su ve Elektrik aynı rezalet ve hala partileri fark etmeksizin siyasilerin yalanları da aynen devam ve hala siyasilerin sözlerine körü körüne inanan bir halk düşünün…! Sanırım hakkımız bu değil, ötesi… ya neyse (!) vs vs…!
**
Değerli okurlar, Şehirler izimizin yolları artık yapılıyor diye müjde diye yüzden fazla haber yazı-yazdım haber yaptım, gerek bakanların gerekse valililerin, kaymakamların, iktidara bağlı patilerin il başkanlarının, siyasilerin ve yetkilerinin bizzat ağzından ne çok müjde diye yazdık ama, sonuç sıfır sıfır sıfır….! Yani 24 yıldır koca koca yalanlarla avutuluyorsunuz bileseniz…! benden söylemesi…!
**
Ve üzgünüm verilen sözlerin hepsi yalan çıktı, en son 2 yıl önce dönemim iç işleri Bakanı, Şırnak Van yolu ile ilgili dediki, bizzat ben ordaydım, dönemin valisine seslenerek, Şırnak Van yolu 3 ay içinde, bu yol bitecek dedi,, Terör- merör bahanesi dinlemem, devletsek yaparız yapmamız gerek dedi, ve söz konusu yol ihalesini alan firmaya kesin talimat verdi, bu yol 3 ay içinde bitecek ona göre dedi ve buradan 3 ay sonra Şırnak’tan Van’a bu yol kullanılarak gidilecek dedi ve bizde teşekkür ler sayın Bakanım iye haberler yaptık…!
Ne m oldu, aradan 2 yıl geçti, yol yapıldı mı dostlar? Tabiî ki Hayır? şimdi yalancı heber yapan bizlermi sorumluyuz, yoksa sayın Bakan mı? Yada yolu yapmada Bakanın emrini yerine getirmeyen dönemin Valisimi? Yada firmamı? Yada buna engel olan Terör örgütümü sorumlu? Bireri bizi anlatsın beyler? Kim YALANCI?
KİM?
**
Yada gerçekten bizler salakmıyız? Salakmı görmekte mi bizleri birileri?
Kısaca verilen sözlerin hepsi yalan çıktı, tıpkı, Ovaköy Habur Sınır Kapısı açıldı, açılıyor, bir hafta sonra bir ay sonra vs. diye diye yetkililerin sözüne kanarak bizlerde hep yalan haberler söyledik bu halka, Yalancıların yalancısı olduk maalesef
Ve ne Ova köy açıldı, ne ŞIRNAK-VAN YOLU YAPILDI, NE CİZRE –SİLOPİ YOLU YAPILDI, NE SİLOPİ HABUR YOLU YAPILDI, NE KONUTLAR ŞIRNAK-SİLOPİ- CİZRE’DE SAHİPLERİNE TESLİM EDİLDİ, ŞIRNAKTA, CİZREDE SİLOPİDE HALA KONUT REZALETİ AYNEN DEVAM…
VE ACIDIRKİ, YOL-SUZLUK HİKAYALERİ DE AYNEN DEVAM , Kısaca ne yollar yapıldı, ne konutlar sahiplerine teslim edildi nede TEDAŞ ZULMNE DUR DEDİ BİRİLERİ…!
NE TEFECİLERE NE KAN EMİCİ ŞİRKETLERE DUR DİYEN OLMADI.. AMA HERKES KONUŞTU, ÖZELLİKLE, AĞZI GÜZEL LAF YAPAN KIRMIZI BEYAZ MARKALI KARATAVATLI SİYASİ ABLER NE ÇOK GÜZEL DÜNYALAR VE CENNETLER VAAD ETTİ ÜLKENİN EN ÇOK İŞSİZİ OLDUĞU VİLAYETİN İNSANLARINA VE BU KİŞİ BAŞINA 1 DOLAR’IN BİLE DÜŞMEDİĞİ HALKIN ŞEHR-İ NUH-UN SAF VE TEMİZ YÜREKLİ ÇOCUKLARINA VS VS..! YERMİSİN YEMEZMİSİN VS…! AMA BİR DE İLAHİ ADALET DİYE BİR YER VAR BİLESİNİZ BEYLER…!
ORADA GÖRÜŞMEK KAÇINILMAZDIR BİLİNE VS VS…!
İnanın İŞ-KUR, yada bazı kurumlardaki işçi alımardaki kulağımıza gelen korkunç.( umarım yalandır) umarız iddidan ibarettir) ve inşallah bu sefer ateşin olduğu yerde duman çıkmıyordur gibi yolsuzluk iddiaları küllü yalandır dilerizki öyledir, ama ve şayet iddalar doğru ise ki inanmıyourz ama şayet öyle ise, Cenneti birileri inanın zor görür biline…!
beni bilen bilir, insanların arkasından konuşmayı sevmem asla, yazarım direk…! ve tek refaransım Yüce Rabımdır, bilinsinki, iddia odurki, çarşıda, pazarda, kahvede orda burda iddia edilen odurki bazı bayan yada bay, bazı siyasilerin Bursa, Ankara, G.ANTEP, MERSİN, İSTANBUL GİBİ İLLERDE YAPILAN TRİLYONLUK YATIRIMLAR İDDİASI HERKESİN DİLİNDE BİLİNE…! VE BİLİYORUM Kİ, BU İDDİALAR KÜLLÜ YALANDIR BİLİRİN VS….(!)
YANİ İDDİA ODUR Kİ, MESELE SADECE YOL DEĞİLDİR YOL-SUZLUĞUNUZDUR, YADA YOLLARIMIZIN KÖTÜ OLMASIDIR YADA ANA MESELE YOL-SUZLUKTUR HA… YA İDDİASIDIR BEYLER….! YADA ASLINDA OLAMAYAN-YAPILAMAYAN YOLLAR ÜZERİNDEN BİRİLERİNİN SAÇMA YAZI YAZMASIDIR BENİM GİBİ…(!)
,
Gerisi Kurban Olduğum Rabb’imin Adaletine kalmış, ki, ona inancımız sonsuzdur vs…!
işte tam orada görüşmek umudu ile…!
Adaletle kalınız derim vs….!
**
Bazı yalancı Siyasilerin söyledikleri gibi her şey güllük gülüstanlık şehri Şırnak’ta- Cizre’de Silopi’de vs…Ama değil… Gelin görün KİŞİSEL VE AKRABASAL RANTSAL ÇIKARLARA DÖNÜŞTÜRDÜĞÜNÜZ ŞEHİRLERİNİZİ GELİN GÖRÜN YADA BİRİLERİ GÖRSÜN BEYLER…..! derim vs vs…!
ŞIRNAK silopi Cizre ve diğer ilçeler BİRİLERİNİN SOY İSİMLERİNİNDEN İBARETMİDİR ACEP?
SORARIM DEVLET-İ ALİ-YE…!
TABİKİ VARSA VS VS…!
BU DEVLET BU ÜLKE HERKESİNDİR HEPİMİZİN BİLİRİM YALANI İLE UYUTULMAMIZ YALANMIYDI ACEP?
BUDA BİR İDDİA KOCA BİR YALAN DERMİŞİM….(!)
**
Ve en önemlisi yollarla, Ova Köy ile konutlarla vs, ilgili siyasilerin ağzından yazdığımız bütün haberler gibi hepsi koca bir yalan olarak sayın bakanların vekillerin hanesine yazıldı, bizede gazeteciler olarak onların sözüne inanarak haberler yaptığımız için yalancılar diye çıktı adımız…
**
ve şimdi de bir öz eleştiri yapıyorum, sosyal medya sayfalarından yayınlanan bilmem hangi partilerin, vekillerinin, girişimleri sonucu bu yıllın yani bir ay sonra Temmuz ayında Cizre-Silopi yolu tam olarak bitecekmiş…! Haberleri yayınlanmakta, ve yazık ki bu tür yalan ve aslı astarı olmayan haberlere inanan saftırık halkımın bazı insanlarıda bazı saçma yayın yapan popolist yayın yapan, taklacı, yalakacı, DURUŞU OLMAYAN, 3 KURUŞ VERSEN ŞEKİLDEN ŞEKİLE (dansözlük dahil) GİRECEK BAZI ANLAYIŞLARIN SAHİP OLDUĞU sayfalara inanıp bilmem A- yada H- yada C- vekillerinin girişimleri sonucu artık Temmuz ayında Cizre Silopi yolu Beton asfalt oluyor diye haberlerle herkesi kandırmaktalar…! yapsınlar bıyık bırakırım…!
**
Ha umarım ben yanılıyorum ve umarım bir ay sonra Temmuz ayında Silopi-Cizre yolu onların dediği gibi beton asfalt yapılır ve biter…!
**
Umarım diyorum, çünkü ben asla artık siyasilere inanmıyorum, çünkü verdikleri sözler partileri önemli olmaksızın yaşadığımız toplumsal sorunlara çare olmadığı ve sözden öte gitmediğini Rantsal mevzular-organize işler gibi vs ile ilgili olduğu- bir çoğunu ismi yok bilmem yüzde 10/ luk gibi adları bir çok ihalede çıktığı ile ilgili iddialar o kadar çok ki kulağımıza gelen ondandır 24 yıllık gazetecilik hayatımda bunu gördüm bunu yaşadım maalesef vs…! ya devlet görmüyor , yada 3 maymunu oynuyor birileri, yada söylenenler gerçekten iddiadan öte değildir? yorum sizin beyler..!
**
Dilerim ve umarım ki bu sefer ben yalancı çıkarım ve Temmuz ayında yani bir ayın sonunda dedikleri gibi Temmuz ayında Silopi- Cizre arası yol tam olarak beton asfalt olarak yapılır biter…!
**
Ve biter bu yol-suzluk hikayesi artık ve artık…!
**
Dilerim, ama siz yinede inanmayın derim.. vesselam….!
Olur mu dersiniz, olur mu olur…
Bekleyip göreceğiz….!
Dündar Sansur….,

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.