18 Ekim 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

BELEDİYE VE YETKİLİLER UYUMAYIN..! Şırnak’ta Musluklardan Su Değil Kömür Aktı

BELEDİYE VE YETKİLİLER UYUMAYIN..! Şırnak’ta Musluklardan Su Değil Kömür Aktı. Zama gelince af yok sayın belediye öylemi…!
Şırnak’ta bir vatandaşın çektiği video tepkiye neden oldu. Musluktan akan suyun yerine kapkara kömür suyu aktı.
Şırnak merkeze bağlı Bahçelievler Mahallesi Toptepe ve Afet Konutları mevkisinde içme sularının kömür ve çamur olarak aktığı öne sürüldü. Bir vatandaşın çektiği görüntüler toplum sağlığının nasıl bir tehlikede olduğunu gösterirken, önceki yıllarda da aynı sorunlar yaşanmıştı.
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şırnak Eş Başkanı Samet Kaya, yaşanan durumun toplum sağlığını ciddi bir şekilde tehdit ettiğini söyledi. Yetkililerden bir an önce sorunu çözmelerini talep eden Kaya, “Yaşanan sorun en başta bağırsak mide rahatsızlıklarına sebep oluyor. Cilt hastalıklarına neden oluyor, ishali bulantı, kusma yapabiliyor” dedi. Suların bir bölgede toplanıp arıtılması gerektiğine dikkat çeken Kaya, suların çevre sağlıkçıları tarafından sık sık analiz edilmesi gerektiğini de vurguladı, “Halk Sağlığı Birimi bu suları kontrol etmesine rağmen sular böyle akıyor. Maden sahaları arasında kalan Nerdüş Deresi’nden adeta çamur akıyor” dedi.şırnakhaber73

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.