20 Nisan 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

BAŞKAN TAŞKIN’DAN HABUR İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR.

BAŞKAN TAŞKIN’DAN HABUR İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR.
İhracatçılara, Nakliyecilere ve Şoför Esnafına Duyurulur.
Habur sınır kapısında Koronadan kaynaklı yaşanan yığılma ve sorunların geçici olarak çözüm arayışı ile ilgili Ankara ve Irak arasında en üst düzeyde yapılan görüşmeler sonucu varılan mutabakat ile ilgili bugün Silopi Habur sınır kapısında bir toplantı yapıldı.

Habur sınır kapısında Silopi Kaymakamı ve Habur mülkü idare amiri Sezer Işıktaş başkanlığında yapılan toplantıya Habur ve Halil İbrahim gümrüğünün “en üst düzey” müdür yetkilileri DAİB, GAİB VE UND Temsilcileri katıldı.
Önemli kararların çıktığı Habur gümrük kapısında yapılan toplantı ile ilgili DAİB yönetim kurulu üyesi Şebap Taşkın şöyle konuşu; “Habur sınır kapısında “sağlık önlemlerinden taviz vermeden ve sağlık ile ilgili her türlü önlemin alınması koşu ile” Ticaretimizin tamamen durmaması, ihracatçıların mağdur olmaması için Habur’da en üst düzeyde bir toplantı gerçekleştirdik.. Sayın Kaymakamımız, aynı zamanda Habur mülkü idare amirimiz Dr.Sezer Işıktaş beyin başkanlığında yapılan toplantıya Habur Bölge müdürü Enver Gök-Habur Gümrük müdürü Ali Gökdemir ve Halil İbrahim gümrüğünün “müdür düzeyinde” en üst yetkilileri başta olmakla beraber yine GAİB VE UND’in değerli Temsilcileri katılım sağladılar. Devletimizin ve hükümetimizin Ticaret ve Dışişleri bakanlığı ile Irak tarafının Ticaret ve Dışişleri bakanlıkları arasında yapılan görüşmelerde, ticaretin kısmen de olsa devam etmesi adına ve Habur’da yaşanan (kuyruk dahil) yığılmanın ve yaşanan sıkıntıların geçici de olsa çözüme kavuşturulması adına vardıkları anlaşma ile ilgili yaptığımız toplantıda şu kararlar çıktı.

Tüm İhracatçılar, Nakliyeciler ve Şoför esnafına duyurumuzdur.

  1. Habur sınır Kapısında “maaşlı” ilk başta” Iraklı şoförlerden oluşan, 40 kişilik bir ekip oluşturulacak. Aynı zamanda, Habur sınır kapsı çıkışında bir irtibat bürosu kurulacak, Yine Halil İbrahim gümrüğünün girişinde bulunan bin araçlık sahada irtibat ofisi kurulacaktır. İşlemlerim hızlanması adına kurulan bu ofisler de görevlendirilen ekip, yedi-24, Şoförlerimize hizmet edecekledir.
  2. . Bu 40 kişilik ekip Habur sınır kapısında gelen (15 yada 20 araçlık evrakları ile beraber listeler şeklinde) araçları plakalarını listeleyip, anahtarları ile birlikte Peşmerge gümrüğünde aynı şekilde kurulan ekibe teslime edecekler.
  3. Onlarda orada bulunan şoförlere anahtarları teslim edecekler ve onlarda gelip araçları götürecekler.
  4. Bu durumda şoförler hiçbir şekilde bir birleri ile temas halinde de olmayacaklar.
  5. Araçlar karşıdan geldiği zaman yine aynı şekilde Haburda temasta bulunmadan getirilen araçlar dezenfekte edilerek araç sahiplerine teslim edecekler.
  6. Sistem bu şekilde işlemesi durumunda, öngörülen günde 1000civarında aracın Irak tarafına geçişini sağlamaktır.
  7. Aynı zaman da sistemin işlemesi durumunda en fazla 10 gün içinde araç kuyruğunun tamamen eritilmesi de öngörülmekte.
  8. Ticaretin tamamen durmaması, ihracatçıları ve şoförlerin mağdur olmamaları için “gerek alınan sağlık önemleri” gerekse Habur sınır kapısındaki bizler için gayret sarfeden memur arkadaşlarımıza lütfen yardımcı olalım derim.

Alınan kararlarla ilgili özellikle tüm İhracatçılar, Nakliyeciler ve Şoför esnafı adına, Ticaret ve Dış işleri bakanlığımıza, Silopi Kaymakamı ve Habur mülki idare amiri Dr. Sezer Işıktaş, Habur Bölge müdürümüz Enver Gök ve Habur gümrük müdürümüz Ali Gökdemir beye ve emeği geçen tüm yetkililere şükranlarımı ifade etmek isterim. Dedi.

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.