29 Mart 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

BAŞKAN SERDAR SOYSAL;”ELEKTRİK SORUNU BİR AN ÖNCE ÇÖZÜME KAVUŞTURULMALI’

‘ELEKTRİK SORUNU BİR AN ÖNCE ÇÖZÜME KAVUŞTURULMALI’

CHP Şırnak İl Başkan yardımcısı Serdar Soysal, Silopi genelinde son zamanlarda meydana gelen elektrik kesintilerinin ciddi mağduriyetler doğurduğunu belirtti.

CHP Şırnak İl Başkan Yardımcısı Serdar Soysal, CHP Silopi ilçe başkanı M.Halil Baran, CHP Güçlükonak ilçe Başkanı M.Emin Çakır ve partililer İlçede yaşanan elektrik kesintileri ile ilgili vatandaşlarla bir araya geldi, sorunlarını dinledi. Ardından mahalle halkı ile birlikte DEPSAŞ’a giden CHP heyeti ve Mahalle halkı kurum müdürüyle görüştü. CHP heyeti, DEPSAŞ’tan tüm çözüm önerilerine rağmen olumlu bir cevap alamadıklarını belirtti.

İlçedeki elektrik kesintileri ile ilgili bir açıklama yapan CHP Şırnak İl Başkan yardımcısı Serdar Soysal, son zamanlarda artan elektrik kesintilerine artık çözüm bulunması gerektiğini belirtti. Gün içerisinde belli aralıklarla saatlerce süren elektrik kesintilerinin ve elektriğin dönüşümlü verilmesi, halkı ve esnafı mağdur etmeye devam ettiğini belirten Soysal, ciddi mağduriyetlerin yaşandığına dikkat çekti.

‘Vatandaşlar Elektrik kesintileriyle zor anlar yaşarken, bu durum yaşlı ve hastaları çok daha zor durumda bırakıyor’ diyen Soysal, elektrik sorunun bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini kaydetti.

CHP Şırnak İl Başkan yardımcısı Serdar Soysal konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Silopi’de halkımızın sorunlarını dinlemek için kapılarına gittik. Evde çocuklar, öğrenciler, yaşlılar, engelliler, hastalar olmasına rağmen bu karda, kışta, soğukta insanların en temel ihtiyacı olan elektrikten tam anlamı İle faydalanamamakta. Maalesef Silopi Devlet Hastanesi hastalar İle doldu taştı. Yaşlısı, erkeği, kadını, çocuğu derdini anlattı, Kürtçe isyan etti adeta. Vatandaşlar elektrikten mahrum bırakılıyor. Dönüşümlü olarak evlere Elektrik veriliyor oda halk kendisi çözümleme yapmaya çalışıyor. DEPSAŞ’a parti ve mahalleliler ile 2-3 kez sorunu çözelim diye gittik, ama maalesef sonuç yok.

Elektrik sayaçları dışarı çıkartılacak orası ayrı bir konu. ‘Kanun ne ise yapılır ama önce bu soğukta temel ihtiyacı olan enerjiyi önce sağlıklı bir şekilde sağlayın sonra ne yapılacak ise yapın’ dedik ona da yanaşmadılar. Buradan tüm kurum ve kuruluşlara sesleniyoruz bu işin takipçisi olacağız. Halkımız İle birlikteyiz.” Dedi.

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.