25 Nisan 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

BAŞKAN ÇAĞLI’DAN CEVAP;BİZLER HER ZAMAN ŞOFÖRLERİMİZİN YANINDAYIZ.!

DAİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Süleyman Çağlı, basına yaptığı açıklama;”Kendilerine Yöneltilen Suçlamalara Karşılık, STK’lar olarak her zaman şoför camiasının yanında olduklarını, sorunlarının çözümü için daim onlarla birlikte hareket ettiklerini, kendilerini suçlayanların ise,gelip sadece şow yapmanın yanında, şoför esnafına zerre bir katkı sağlamadan kendilerini hedef gösteren açıklamalarda bulunmalarını esefle kınadığını açıkladı.! ve dünde, bugünde, yarında şoförlerin dertlerine çare arayacaklarını onların yanında yer alacaklarını sözlerine ekledi.”

DAİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Süleyman Çağlı’ nın basına yaptığı açıklaması,Bilindiği üzere,Sağlık Bakanlığı’nca corona virüs ile ilgili önleyici tedbirler kapsamında Irak’ta hastalığın tespit edilmesi üzerine Habur Gümrük kapısının 1 mart 2020 tarihinde kapanmasından sonra,nakliye ve ihracat sektörlerinde faaliyet gösteren firmalarımızın sorunlarının çözümü noktasında acil olarak her iki ülkenin yetkilileri nezdinde tarafımızca en üst düzeyde görüşmeler yapılmış idi. Son olarak alınan kararla Ülkemizden Irak/bölgesel Kürt yönetim tarafına yapılan geçişlerde 5 saat bekleme ve 25 dolar test ücreti alınma şartı getirilmiştir.
Şoför temsilcileri ile yapığımız istişare toplantısının ardından yaptığımız girişimler sonucu 5 saatlik bekleme süresi sona erdirilmiştir.
25 Dolar test ücretinin de alınmaması için de yoğun temaslarımız devam etmektedir.

Bu bağlamda,her zaman şöför esnafımızın ve ihracatçılarımızın sorunlarının çözümü noktasında sahada ve masada olduk,olmaya devam edeceğiz.Ama bazı kesimlerin ısrarla bizleri hedef göstermesi kabul edilemez.
Bu güne kadar Habur sınır kapısında yaşanan tüm sıkıntılarda zerre katkıları olmayan bazı figürlerin ortaya çıkarak elde edilen kazanımlara sahip çıkmalarına anlam veremiyoruz.
Görevde olduğumuz sürece temsil ettiğimiz sektör temsilcileri ile sürekli istişarelerle sorunları el birliği ile çözmeyi başardık.Bu gün geldiğimiz nokta,Habur da yaşanan tüm sorun ve sıkıntılara vakıfız.Bu anlamda bizlerle omuz omuza mücadele eden Başta Şırnak TSO Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Osman GELİŞ ve UND Habur Temsilcisi Sayın Murat TATAR’a teşekkür ederiz.

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.