18 Ekim 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

Birol Ekici, Şırnak Valisi Olarak Görevine Başladı!

Birol Ekici, Şırnak Valisi Olarak Görevine Başladı!

Cumhurbaşkanı kararnamesiyle Şırnak’a atanan yeni Vali Birol Ekici, görevine başladı.
Şırnak’a yeni atanan Vali Birol Ekici, vali yardımcıları ve personel tarafından coşkuyla karşılandı. Tören mandası ile karşılanan Vali Ekici, sıcak bir karşılama ile görevine başladı.
Törenin ardından, Vali Ekici, makama geçerek ilk resmi yazışmalarına başladı. Vali Ekici, göreve başlamanın heyecanını ve mutluluğunu dile getirirken, Şırnak’ın gelişimine katkıda bulunmak için elinden geleni yapacağını belirtti.
Göreve yeni bir vizyon ve enerji getirmesi beklenen Vali Ekici’nin, Şırnak halkıyla iş birliği içinde çalışarak, bölgenin kalkınmasına yönelik projelere öncülük etmesi umuluyor. Vali Ekici’ye yeni görevinde başarılar dileriz!

Vali Ekici, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Şırnak ilimize Vali olarak atanmış bulunmaktayım. Bu göreve layık gören Sayın Cumhurbaşkanımıza ve İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’ya saygı ve şükranlarımı arz ediyorum,” ifadelerine yer verdi
Birol Ekici Kimdir?
1969 yılında Antalya’nın Kaş ilçesinde doğan Birol Ekici, 1989 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. Kamu kariyerine Sayıştay’da denetçi yardımcısı olarak başlayan Ekici, çeşitli ilçelerde kaymakamlık yaptıktan sonra İçişleri Bakanlığı’nda önemli görevlerde bulundu.
Antalya İl Özel İdaresi’nde genel sekreterlik ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda strateji geliştirme başkanlığı gibi rollerde bulunan Ekici, maliye teorisi alanında yüksek lisans ve kentleşme ve çevre sorunları dalında doktora yaparak kamu yönetimi alanında doçentlik unvanına sahip oldu.
İyi derecede İngilizce bilen Birol Ekici, 12 Mayıs 2022 tarihinde Kırklareli Valiliği görevine atanmıştı. 2024 yılı valiler kararnamesi ile Şırnak Valisi olarak atanan Ekici, yeni görevinde şehre katkı sağlamayı hedefliyor.

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.