19 Eylül 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

Şırnak Üniversitesi Geri Adım Attı: Ziraat Fakültesi İdil’de Kalacak.

GEÇEN SENE DE AYNISI YAŞANMIŞTI?
Şırnak Üniversitesi Geri Adım Attı: Ziraat Fakültesi İdil’de Kalacak.
Şırnak Üniversitesi Senatosu ve Yönetim Kurulu, yaptığı son açıklamayla Ziraat Fakültesi’nin 2024-2025 eğitim-öğretim yılına İdil’de devam edeceğini duyurdu.
Bu karar, Şırnaklı vatandaşlar arasında çeşitli tepkilere yol açarken, Şırnak Milletvekili Aslan Tatar’ın konuya ilişkin tutumu dikkat çekti.

Kararın Geri Alınması
Şırnak Üniversitesi, geçtiğimiz günlerde Ziraat Fakültesi’nin geçici olarak Mehmet Emin Acar Kampüsü’ne taşınacağını açıklamıştı. Ancak bu karar, bölge halkından ve sivil toplum kuruluşlarından gelen tepkiler nedeniyle yeniden değerlendirildi. Sonuç olarak, üniversite yönetimi, Ziraat Fakültesi’nin İdil’de kalacağını açıkladı.

Milletvekili Aslan Tatar’ın Desteği
Şırnak Milletvekili Aslan Tatar, Ziraat Fakültesi’nin İdil’de kalması gerektiğini belirterek, “Fakültenin İdil’de kalması için ne gerekiyorsa yaparım. Ben sözümün arkasındayım,” ifadelerini kullanmıştı. Bu kararlı duruş, üniversitenin geri adım atmasında etkili oldu.

Şırnaklı Vatandaşların Tepkileri
Şırnaklı vatandaşlar, Şırnak Üniversitesi Rektörü Abdürrahim Alkış’ın geçtiğimiz yıl da Ziraat Fakültesi’nin Şırnak’a taşınacağını ifade ettiğini ve bu kararın kamuoyunda tepkilere yol açtığını hatırlattılar. Vatandaşlar, “O zaman da Vekil Tatar, fakültenin İdil’de kalacağını ifade ederek, üniversitenin geri adım atmasını sağlamıştı. Şimdi yine aynı taşınma kararı gündeme geldi ve yine Vekil Tatar karşı çıkarak fakültenin İdil’de kalması için sözünün arkasında durdu. Şırnak Üniversitesi bu sefer de geri adım attı. Artık milletin sabrını zorlamayın. Herkes işini yapsın. Siyaset bu işe bulaşmasın,” diyerek tepkilerini dile getirdiler.
Üniversite Yönetiminden Açıklama
Şırnak Üniversitesi tarafından yapılan kısa açıklamada, “Ziraat Fakültemiz 2024-2025 güz ve bahar dönemlerinde eğitim-öğretim faaliyetlerine İdil’de devam edecektir,” denildi. Bu açıklama, fakültenin İdil’de kalacağını net bir şekilde ortaya koydu.cizremgazetesi

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.